وي افزود: گرچه قبلا ديدارهايي خدمت شما داشتيم، اما اين اولين ديدار ما با شما نمايندگان منتخب ملت ايران در اين دور از نمايندگي شما هستم.
روحاني خاطرنشان کرد: خسته نباشيد عرض ميکنم که در اين مدت در مجلس بوديد و سپاسگذاري ميکنم به خاطر هماهنگي بسيار خوبي که در مجلس دهم بين دولت و مجلس در طرح و لوايح و نسبت به حضور وزراي محترم در مجلس شوراي اسلامي بوديم. ترديدي ندارم که هماهنگي و همفکري بيشتر به نفع مردم و خواست ملت بزرگ ايران است.
رئيسجمهور با اشاره به اينکه دولت يازدهم در آغاز کارش و شروع فعاليتش با مشکلات بزرگي روبرو بود که شايد بتوان نام آنها را بحرانها ناميد، تصريح کرد: هيچ دولتي بعد از جنگ تحميلي نبوده که در آغاز دولت، کشور با تورم بيش از 23 درصد روبرو باشد، در حالي که در آغاز اين دولت کشور با تورم 40 درصد روبرو شد.
وي با اشاره به اينکه هيچ دولتي همانند دولت يازدهم بعد از جنگ تحميلي در آغاز کار با رشد منفي روبرو نبوده است، گفت: دولت يازدهم در شرايطي کار خود را آغاز کرد که با 8 فصل رشد منفي روبرو بوده است.
روحاني با تاکيد بر اينکه هيچ دولتي نبوده که شروع کارش با عدم اشتغال خالص چند سال مداوم روبرو باشد، افزود: اشتغال خالصي که تقريبا در طول چند سال نزديک صفر بوده است.
رئيسجمهور در ادامه اظهار داشت: هيچ دولتي نبوده که در آغاز کارش بعد از نقلاب اسلامي با تحريمهاي شديد سازمان ملل متحد و قطعنامههاي شوراي امنيت تحت ذيل 7 مواجه باشد و دولت يازدهم با اين مشکلات مواجه بود.
وي در ادامه گفت: اگر من بگويم که در آغاز کار دولت در بخش سياست خارجي و اقتصاد و به ويژه اقتصاد کلان با معضلاتي شبه بحران مواجه بوديم، سخني به اغراق و مبالغه نگفتهام، به همين دليل دولت ناچار بود در اولين قدمهايش به بحث سياست خارجي و اقتصادي بيش از بخشهاي ديگر توجه کند، ضمن اينکه دولت معتقد بوده و هست که زيربناييترين مسئله، فرهنگ است، اما به دليل شرايط خاص آغاز کار اين دولت، توجهها و اهتمامها براي آن بود که ما از معضل پيچيده اقتصاد و سياست خارجي عبور کنيم.
روحاني تصريح کرد: ملت ايران با حضورش در انتخابات سال 92 با صداي بلند مسير اعتدال را برگزيد و اين فرياد را يک بار ديگر در اسفندماه سال 94 تکرار کرد و مسير و راه را براي همه ما نشان داد که چگونه بايد مسائل و معضلات ملي و آنچه خواست و نياز مردم است را با چه ويژگيهايي به حل و فصل برسانيم.
رئيسجمهور تاکيد کرد: دولت در زمينه اقتصاد کلان قدمهاي روشني برداشته، آمار و ارقام و شاخصها به خوبي گواه اين مطلب است. ما از تورم بالاي 40 درصد به تورم يک رقمي و زير 8 درصد رسيدهايم.
وي با اشاره به اينکه ما از رشد منفي اقتصادي منهاي 6.8 به رشد اقتصادي 4.4 رسيدهايم، گفت: تا پايان سال هدفگذاري دولت رشد 5 درصد در سال 95 است.
روحاني در ادامه اظهار داشت: ما در مسئله اشتغال گرچه بسيار عقب هستيم و ورود نسل جوان ما به بازار کار و نيروي فعال کار در بهار امسال کم سابقه بوده است، اما بيش از يک ميليون و 200 هزار نفر با عنوان نيروي فعال وارد بازار کار شدهاند.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: گرچه دولت در شرايط فعلي اقتصادي توان ايجاد اشتغال بالاي يک ميليون شغل خالص در سال را ندارد، اما طبق آمار مرکز آمار، اشتغال خالص دولت بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بيش از 700 هزار نفر بوده است.
وي در ادامه گفت: همه تلاش دولت در 6 ماهه دوم امسال ايجاد اشتغال بيشتر از طريق تحرک لازم در بنگاههاي کوچک و متوسط است و ستاد اقتصاد مقاومتي و بانکها همين مسير را دنبال کرده و دنبال ميکنند.
روحاني اظهار داشت: گرچه امروز به شکوفايي نرسيدهايم و تا رشد 8 درصدي فاصله داريم، اما شاخصها، آمار و ارقام به ما ميگويد مسيري که انتخاب کردهايم مسير درست و صحيحي است.
رئيسجمهور تصريح کرد: آمارهاي بانک مرکزي نسبت به اميد آينده در اقتصاد به ما ميگويد که در يک سال اخير اميد مردم به آينده اقتصاد کشور بيشتر شده و اين به آن معناست که مسير درست انتخاب شده است.
وي با اشاره به اينکه رشد اقتصادي سه ماهه به ما ميگويد که مسير اقتصاد کلان ما درست است، گفت: شرايط روابط خارجي ما در دنيا به ما ميگويد مسير تعامل سازنده با جهان که جزو سياستهاي کلي نظام است، مسير صحيح و درستي است که برگزيده شده و طي شده است.
روحاني در ادامه گفت: امروز به اقدام ملي ملت ايران افتخار ميکنيم، به رهنمودهاي رهبري و دستيابي ملت ايران به حقوق حقه خود در برابر قدرتهاي مستکبر جهاني افتخار ميکنيم که بالاترين دستاورد آن گسترش انتخاب آزاد براي ملت ايران است.
رئيسجمهور اظهار داشت: در اينکه چقدر نفت بفروشيم، امروز انتخاب آزاد داريم؛ آنهايي که حصار کشيده بودند که ايران بيش از يک ميليون بشکه نفت نميتواند بفروشد، امروز ملت ايران داراي انتخاب آزاد است که چقدر نفت بفروشد.
وي با اعلام اين خبر که صادرات نفت خام ايران طي ماه اخير از مرز دو ميليون بشکه هم پا فراتر گذشته است گفت: امروز نفت را به چه کشور بفروشيم و يا با چه ارزي بفروشيم در اختيار خودمان است. آنها که سوال ميکنند برجام چکار کرده؛ برجام راه انتخابي ملت ايران را براي تعامل با جهان، براي صادرات، براي واردات، براي انتخاب نوع مشتري و نوع کالا باز کرده است. ملت ايران داراي انتخاب شده و خودمان کالا از هر کشوري را انتخاب ميکنيم.
روحاني در ادامه تصريح کرد: امروز جهان به اين نکته واقف شده که بايد با زبان تکريم و احترام با ملت ايران سخن بگويند. ما ديگر مجبور نيستيم کشتيهايي که کانتينرها و کالاهاي ما را حمل ميکنند مجبور به ارسال آنان از طريق لنج به بنادر ايران شويم و آن هم با پول اضافي، ديگر مجبور به اين کار نيستيم.
رئيسجمهور تاکيد کرد: امروز در شرايطي هستيم که آنهايي که از ايرانهراسي سخن ميگفتند، زبانشان به لکنت افتاده و شنوندههاي آنها هر روز کمتر و کمتر ميشود و به جاي آنکه افکارعمومي در برابر حرف غلط آنان سر تسليم فرود بياورد، در برابر آنها لبخند تمسخر ميزنند.
وي با اشاره به اينکه عبور از بحرانها و شبه بحرانها توسط ملت بر دوش دولت گذاشته شده، گفت: هر روز که ميگذرد ما گشايش جديدي را ميبينيم، حتي در برابر کشورهاي بدعهد که در طول تاريخ هم بدعهد بودند، آنها را قدم به قدم مجبور ميکنيم که به تعهدات خودشان عمل کنند. در مورد مسائلي که مشکلات آن صدرصدي حل نشده، در اين زمينه هم گشايش جديد هر روز به وجود ميآيد، حتي در زمينه فناوري هستهاي هر روز با گشايش جديد روبرو ميشويم.
روحاني با تاکيد بر اينکه اگر روزي حتي يک گرم هم نميتوانستيم کيک زرد وارد کنيم، امروز صد تن صد تن کيک زرد وارد ميکنيم، گفت: اگر روزي نطنز را غيرقانوني ميدانستند، امروز محصول نطنز را آزادانه به دنيا صادر ميکنيم. اگر روزي ميگفتند آب سنگين خلاف است، امروز آن را با دريافت پول نقد به آمريکا و روسيه ميفروشيم.
رئيسجمهور با طرح اين سوال که آيا اين همه کار ملت بزرگ ايران و رهنمودهاي رهبري و تلاش ديپلماتها و از جمله حمايت و کمک مجلس شوراي اسلامي براي باز کردن تزريقات غلط، افتخار ملي براي ملت ايران نيست؟ گفت: دولت موظف بود گرههاي اقتصادي را باز کند.
وي افزود: امروز تسهيلاتي که سيستم بانکي به بنگاههاي اقتصادي ميدهد را با 6 ماه پارسال مقايسه کنيد. اينکه 45 درصد ارقام تسهيلات ما افزايش يافته اين به معناي حرکت در مسير رونق اقتصادي است. اينکه صادرات از واردات پيشي گرفته به معناي حرکت در مسير درست اقتصادي است؛ اينکه بار اصلي بر دوش درآمدهاي غيرنفتي است به معناي مسير صحيح بودجهريزي دولت است.
روحاني با تاکيد بر اينکه امروز در وضعيت مناسب تعامل سياست خارجي هستيم، خاطرنشان کرد: اينکه ميبينيد عصبانيت کشورهاي کم هوش منطقه مانند عربستان شکل گرفته به معناي سياست درست در بحث سياست خارجي ايران است.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي تاکيد کرد: امروز تثبيت کابينه اولويت ماست، اما در عين حال اگر لازم ببينيم ترميم کابينه را انجام ميدهيم، اين کار را انجام ميدهيم چون سرعت حرکت دولت را اضافه ميکند، نه اينکه جهت دولت را تغيير دهد. جهتي که دولت انتخاب کرده و پيماني که دولت با مردم بسته، پاي پيمان خود تا روز آخر خواهد ايستاد.
رئيسجمهور با اشاره به اينکه دولت از فشار و نقد غيرمنصفانه و از تخريب هراسي ندارد، گفت: آنچه براي دولت مهم است، رضاي خدا و خشنودي مردم است، پيشرفت و عزت و اقتدار ملي است. اينکه بعضيها از اقتدار ملي خوشحال نميشوند بايد در ذهن و گذشته و افکار خود دقت بيشتري کنند و علت آن را دريابند؛ ايراني اقتدار ايران را ميخواهد.
روحاني در ادامه سخنان خود در صحن علني مجلس خاطرنشان کرد: ديشب رهبري در جلسه مهم مقابله با آسيبهاي اجتماعي فرمودند براي مبارزه با آسيبهاي اجتماعي حتي آنهايي که به دين اعتقادي ندارند و به اسلام اعتقادي ندارند، اما اگر ايران را قبول دارند بايد با همه توان وارد ميدان شوند و فرمودند حتي اگر کسي در عشقش به ايران ترديدي داشته باشد و در وجدان سالم او ترديد نباشد، بايد با همه توان براي مقابله با آسيبهاي اجتماعي آماده شود و تحرک داشته باشد.
وي با بيان اينکه مگر ميشود ما در جامعهاي زندگي کنيم که اعتياد آن رو به افزايش باشد و ما راحت بخوابيم، تصريح کرد: از دوران دولت يازدهم ولو يک ماه هم باقي مانده باشد، ترديدي نخواهيم کرد. بعضيها ميگويند در 10 ماه مانده به پايان دولت چرا ترميم کابينه؟ اگر ضرورتي اقتضاء کند و نشاط بيشتري نياز باشد و اگر مدير تازه نفسي نياز باشد براي خدمت به مردم، رئيسجمهور در اين زمينه ترديد به خود راه نميدهد.
رئيسجمهور افزود: اصل ما تثبيت يا تغيير و يا ترميم نيست، اصل ما ادامه خدمت و با نشاط بيشتر نسبت به مردم است. ما يک روز نميتوانيم خدماتمان را تعطيل کنيم.
روحاني در ادامه گفت: دولت در ارائه خدمات به مردم تعطيل بردار نيست و امروز سه وزيري که به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي معرفي شدند و انشاءالله نمايندگان محترم راي اعتماد خواهند داد، هر سه وزير در امور فرهنگي و اجتماعي اين جامعه هستند و برخي از آنها نقششان بسيار بنيادي است.
وي در ادامه اظهار داشت: اتفاقا در جلسه ديشب با رهبر انقلاب در زمينه آسيبهاي اجتماعي، درباره سه وزارتخانهاي که امروز صحبت ميکنيم و ميخواهيم مديران جديد را برگزينيم، براي راهحل دستگاههايي که رهبري نام ميبردند جزو آن ليست، اين سه دستگاه بودند. اينها وزارتخانههايي هستند که بايد بار مسئوليت هدايت فرزندان ما را بر عهده بگيرند. در جامعه بزرگترين دستگاهي که فرصت برابر را براي روستايي و شهري ايجاد ميکند، آموزش وپروش است.
رئيسجمهور با تاکيد بر اينکه آموزش و پروش اولين قدم براي پيشرفت و تعالي نوجواني است که در روستاي کوچکي زندگي ميکند، گفت: نسل جوان بايد براي آينده اميدوار باشد؛ چرا اعتياد داريم؟ چون نااميد حاکم شده، چون برخي رسانهها پمپاژ نااميدي در نسل جوان ايجاد ميکنند؛ ما را چه شده که همه کشورهاي نفتخير دچار بحران اقتصادي شده، حتي کشور پولداري مثل عربستان و همه آنها از ذخائر گذشته سالهاي قبلي خود استفاده ميکنند، اما اين تنها ايران است که در شرايط سخت اقتصادي قيمت نفت، هم تورمش کاهش يافته و هم رشد اقتصادي داشته و هم اشتغال داشته و نه تنها از صندوق ذخيره ارزي استفاده نکرده، بلکه 3 ميليارد دلار به اين صندوق ريخته است. امروز عليرغم اينکه يک عده انقلابي نما که مصالح نظام را نميفهمند و درک نميکنند، بدانند که همه سازمانهاي بينالمللي به اين نکته اعتراف دارند که ايران بهترين و امنترين کشور براي سرمايهگذراي خارجي است.
روحاني اضافه کرد: همه با زبان واحد سخن بگوييم، اگر اينگونه باشد جوانان ما به سمت موادمخدر و يا خدايي نکرده الکل و فساد نميروند. ما بايد اميد و نشاط بدهيم. ورزش و جوانان ميتواند به جوانان ما نشاط و اميد بدهد. خواست من از آقاي سلطانيفر براي وزارت ورزش اين بود که ورزش همگاني فوقالعاده مهم است. ورزش قهرماني هم بسيار مهم است، اما از اين دو مهمتر، مسئله جوانان کشور است. متاسفانه ما اين دو را مخلوط کرديم، اما همه اينها در جاي خود مهم هستند که بايد با هم مشورت کنيم که راهحل بهتري بيابيم تا جوانان نسبت به آينده و پيشرفت اميدوار و مصمم باشند.
وي در ادامه گفت: نبايد وقت خالي براي جوان بگذاريم؛ اين جوان بايد بخشي از فکرش براي حزب و سياست و بخشي هم براي مسائل اجتماعي و امور خيريه و بخشي براي هويت ايراني و اسلامياش و بخشي هم براي تحصيلاتش باشد؛ اگر هم به فضاي اجتماعي ميرود، تقصير ماست که محتوا را خوب تعيين نکرديم.
رئيسجمهور اظهار داشت: اگر در اين محيط هم محتوا ناروا باشد، متاسفانه با ابزار آن ميجنگيم. ابزار و پيچ مهره که تقصير ندارند، ايراد از محتواست. ما بايد محتوا را تقويت کنيم و شبکههايي را ايجاد کنيم که همه عاشقان ايران به آن شبکه مراجعه کنند. اينقدر براي اسلام جاذبه ايجاد کنيم که همه به آن شبکهها بروند. ما بايد براي نسل جوان برنامهريزي کنيم.
روحاني با اشاره به اينکه دادگاهها تنها نميتوانند با فساد مبارزه کنند، نيروي اطلاعاتي نميتواند به تنهايي با فساد مبارزه کند، خاطرنشان کرد: دولت هم به تنهايي نميتواند با فساد مبارزه کند و مبارزه با فساد از فرهنگ آغاز ميشود و از نوجواني شروع ميشود. براي بعضيها مثل اينکه بالا و پايين کردن فساد لذتبخش است. اينکه دستگاهي وامي داده و آن فرد در پرداخت وام معوقه داشته و بدهي شده است، برخي رسانهها آن را فساد تلقي ميکنند؛ اگر فسادي است با آن مبارزه کنيم، نه اينکه آن را بزرگ کنيم. بعضيها در جامعه فساد را عاديسازي ميکنند. کار بد را نبايد شيوع داد.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح کرد: درخواست ما از مجلس محترم آن است که بتوانيم به حول و قوه الهي از امروز براي اين سه وزارتخانه بسيار مهم وزير و مدير شايستهاي که با راي شما مجوز کار ميگيرند، با نشاط و روحيه نو کار خود را آغاز کنند.
رئيسجمهور افزود: من از آقاي جنتي به دليل تلاش و کوشش در وزارت ارشاد تشکر ميکنم، اما هم خود ايشان استعفا دادند و هم نياز بود به يک مدير با روحيه جديد تا بتواند بار مسئوليت را در ماههاي پيش رو با سرعت بيشتر به سمت اهدافي که مدنظر نظام است، انجام دهد. آقاي صالحياميري يک جامعهشناس فرهنگي است. من حداقل 13 يا 14 سال با ايشان کار کردم.
روحاني با بيان اينکه آقاي صالحياميري در دولت، سه سال در کتابخانه ملي با ما همکاري داشتهاند، تصريح کرد: ايشان هر کجا بودند کارشان مورد رضايت بوده است. فردي بسيار پرکار هستند. در مسائل فرهنگي صاحب نظر هستند. صاحب دهها مقاله و کتاب هستند. در کلاس درس، تدريس دارند و براي کارشان برنامهريزي دارند. در امور فرهنگي و با توجه به سوابقي که ايشان در داخل و مغز و استخوان نظام دارد؛ دغدغههاي نظام را به خوبي ميدانند و ميشناسند.
به گفته رئيسجمهور، وزير پيشنهادي وزارت ارشاد به مسئله تنوع فرهنگي در داخل شور تسلط داشته و ميداند در دنياي فرهنگ بايد با فعاليت آزاد به دنبال جذب نخبگان و انجمنهاي علمي و هنرمندان و نويسندگان باشد که در کتابخانه ملي هم همين کارها را انجام داد وآنجا را به يک مرکز پويا تبديل کرد.
رئيسجمهور ادامه داد: ماوزارت ارشادي را ميخواهيم که مرکزي باشد که بتواند همه فرهيختگان و هنرمندان را جذب کند واز آنها استفاده کند و آقاي دکتر صالحي از بار اين مسئوليت بر خواهدآمد.
«در فرهنگ به سمتي برويم که طوري نباشد که يکي نرود راست راست و يکي برود چپ چپ. خير؛ به هم نزديک شويم. اسلام دين سختيها نيست. دين فطرت است دين مشکلات نيست.»
روحاني تصريح کرد: البته در عين حال نبايد از هويت ايراني و اسلامي کوتاه بياييم. رهبري انقلاب در اين زمينه صاحب نظر هستند و به نکاتي که ايشان حساسيت دارند با يد با حسايت برخورد شود وانشاالله وزارت ارشادي داشته باشيم که همه مردم را در مسير نشاط و فرهنگ اسلامي و هويت ديني قرار دهد.
وي در دفاع از وزير پيشنهادي ورزش و جوانان نيز اظهار داشت: آقاي سلطانيفر فردي علاقهمند به مسائل ورزشي است. دنياي ورزش را هميشه دنبال ميکند و خود علاقه به اين کار، دشواري ها را آسان ميکند. مطمئن هستم ايشان بار مسئوليت را به خوبي به مقصد خواهد رساند.
رئيسجمهور همچنين از دوره تصدي گودرزي بز وزارت ورزش تقدير کرد و وي را فردي اخلاقمتد در محيطهاي ورزشي و اجتماعي توصيف کرد.
روحاني در ادامه موضوع آموزش و پروش را مورد توجه قرار داد و افزود: اين نهاد مهمترين نهاد فرهنگي به اعتقاد بنده است. هيچ نهاد فرهنگي مهمتر و کارسازتر از آموزش و پروش نداريم. بيش از 13 ميليون دانش اموز در کلاسهاي درس، بعلاوه حضور معلمان دلسوز کار را سخت ميکند.
وي ادامه داد: از زحمات آقاي فاني در طول اين سه سال تشکر ميکنم. خيلي مسائل جزئي و کلي بود که ايشان حل کردند. امروز به نقطهاي رسيديم که بايد از يک نيروي جديد با توانمندي خوب استفاده و بهره برداري کنيم. در اموزش وپروش کار زيادي کرديم و کارهاي زيادي نيز پيش رو داريم.
رئيسجمهور با بيان اين مطلب که دو وزراتخانه آموزش و پروش و آموزش عالي بايد با هم هماهنگ شوند و يک مسير را انتخاب و طي کنند، تصريح کرد: فردي را براي آموزش وپروش براي نمايندگان معرفي کرديم که به کار او اشنا هستم. ايشان داراي مراتب علمي از بهترين دانشگاههاي معتبر در سطح دنيا هستند و داراي تلاش در دفاع مقدس نيز هستند. اولين اشنايي من با دکتر اشتياني در ستاد پشتيباني جنگ بود. در ان ستاد آقاي اشتياني رابط دانشگاه و جنگ بود و خدمات زيادي به رزمندگان کردند خودشان هم در گذشته در سپاه فعال بودند. ايشان کسي است که از سالها پيش و از سال 45 کارش را در مقام اموزش و پرورش به عنوان مشارو و معاون آغاز کردهاند. به نوعي به زواياي اموزش و پروش اشنا است. ايشان به من گفتند که در احزاب و سياست نيستم و من در کار تخصصي خودم مترکز هستم و ما هم همين وزير را ميخواهيم.
وي ادامه داد: آقاي دانشاشتياني با شيوه هاي اموزش و پروش در سطح دنيا اشنا هستند ترديد ندارم اموزش پورش با مديريت وي شاهد تحول مثبت براي معلمين و هم نسل جوان و خانوادههاي دانش اموزان خواهيم بود. اميدوارم با راي قاطع نمانيدگان به زودي شاهد فعاليت جدي اين سه وزاتخانه با نشاط جديد باشم.
*روحاني صحن علني مجلس را ترک کرد
حسن روحاني رئيسجمهور در پايان سخنان خود، صحن پارلمان را ترک کرد.
رئيسجمهور در اين نشست، در سخنان يکساعته خود به دفاع از برنامهها و صلاحيت سه وزير پيشنهادي خود پرداخت.
پس از پايان سخنراني موافقان و مخالفان وزراي پيشنهادي، رأيگيري به صورت دستي در صحن علني پارلمان انجام خواهد شد.
به گزارش دانا نشست علني صبح امروز (سهشنبه 11 آبان ماه 95) نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به رياست علي لاريجاني رئيس مجلس و با تلاوت آياتي از کلامالله مجيد آغاز شد.
در ابتدا 224 نفر از وکلاي ملت در صحن علني حضور داشتند.
بررسي صلاحيت و برنامههاي وزراي پيشنهادي ارشاد، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش تنها دستور کار نشست علني صبح امروز پارلمان است و در صورتي که رسيدگي به صلاحيت 3 وزير پيشنهادي در جلسه صبح به پايان نرسد، مجلس در نوبت عصر امروز هم جلسه علني خواهد داشت.
به گزارش فارس، حسن روحاني رئيسجمهور هفته گذشته طي نامهاي به علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي دانشآشتياني را براي تصدي وزارت آموزش و پرورش، صالحياميري را براي تصدي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سلطانيفر را براي تصدي وزارت ورزش و جوانان به پارلمان معرفي کرد.
طبق آييننامه داخلي مجلس، حسن روحاني رئيسجمهور يک ساعت فرصت دارد از وزراي پيشنهادي خود در صحن علني دفاع کند.
سپس 2 نفر از نمايندگان به عنوان مخالف و 2 نفر به عنوان موافق براي هر يک از وزراي پيشنهادي به ترتيب يک نفر مخالف و يک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقيقه فرصت سخنراني دارند؛ البته هر نماينده مخالف يا موافق ميتواند تمام يا بخشي از وقت خود را به نماينده ديگري دهد.
پس از اتمام سخنراني مخالفان و موافقان برنامههاي وزراي پيشنهادي، خود وزراي پيشنهادي پشت تريبون قرار ميگيرند و حداکثر 30 دقيقه فرصت دارند ضمن تشريح بيوگرافي و سوابق خود، برنامههايشان را ارائه دهند.
در پايان هم رئيس مجلس صلاحيت وزراي پيشنهادي ورزش و جوانان، ارشاد و آموزش و پرورش را به رأي وکلاي ملت ميگذارد.
برابر آييننامه داخلي پارلمان، مجلس به ترتيب حروف الفبا بايد رأي اعتماد به وزراي پيشنهادي رئيسجمهور را آغاز کند که در اين مرحله و در هر مورد، پس از اتمام سخنراني 2 نماينده مخالف و 2 نماينده موافق هر کدام براي مدت 15 دقيقه، وزيري که صلاحيت وي در حال بررسي است به مدت 30 دقيقه از برنامه و صلاحيت خود دفاع ميکند.
بعد از پايان بررسي صلاحيت وزرا، رأيگيري به طور دستي آغاز خواهد شد و اعلام نتيجه آراء پس از رأىگيرى براى همه وزراي پيشنهادي صورت خواهد گرفت.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/